Krill Kabanov på väg till FBK

Vi kan avslöja att Färjestad är på väg att göra klart med en förstärkning på forwardssidan.
Enligt vad NWT erfar från säkra källor är affären klar och 19-årige ryssen Kirill Kabanov kommer att skriva på inom de närmaste dagarna.
Supertalangen (men också problembarnet) hyrs ut av New York Islanders, vars organisation Kabanov tillhör.

 

När NWT når Färjestads sportchef Thomas Rundqvist och ber honom kommentera att Kabanov är klar svarar han:

– Jaså du…jag svarar inget för tillfället. Jag varken dementerar eller bekräftar. Men så mycket är klart att vi spelar inte med en ny spelare i kväll eller på lördag. Sen får vi göra en utvärdering.

Sajten elite prospects beskriver den unge ryssen så här:

”En gänglig, offensiv forward med bra skridskoåkning. Duktig som såväl playmaker som målskytt. Har ett riktig tungt skott. Intensitet och jämnhet är två frågetecken. Inställningen till sporten har också flitigt ifrågasatts.”

Har haft problem

Den sistnämnda kommentaren syftar på att Kabanov haft en del problem vid sidan av rinken, snarlikt Dick Axelsson innan denne skrev på för Färjestad. I Dick fall slutade det med succé och ett stort lyft.

Enligt vad NWT erfar har FBK nu fått uppgifter som lovar att ryssen har ”skärpt till sig”.

Kabanov beskrevs tidigare som en omogen slarver som bland annat hade mycket svårt att passa tider. Bland annat skickades han tillbaka till Kanada från en samling med ryska U18-landslaget med förklaringen att man inte ville ha en spelare som försökte spela stjärna.

Men nu uppges Kabanov ha tagit tag i sig själv. I somras kom han till och med 30 minuter för tidigt till Islanders camp.

– Coacherna vill gärna prata mycket med mig och berätta vad jag gör för fel. Det hjälper mig att utveckla mig själv, på och utanför isen. Speciellt utanför isen. Jag försöker följa deras råd och försöker också komma i tid varje dag, sade ryssen då.

Det handlar om ett oskrivet blad men också en jättetalang. FBK gör en chansning som kan sluta antingen med succé eller fiasko, för att få fart på målskyttet.

KHL-debut som 16-åring

Kabanov har deltagit på Islanders camp i höst. Han draftades via den kanadensiska juniorhockeyn och får därför inte spela i AHL. Nu är han tillbaka i sitt kanadensiska juniorlag Blainville Boisbrand Armada i juniorligan QMIHL. Han har själv uttryckt önskemål att få spela i Sverige.

Kabanov debuterade i KHL redan som 16-årig supertalang i Sparta Moskva.

Ryssen spelade sitt första i U18-VM som underårig. Men flera skandaler såg ut att förstöra karriären. Från att ha varit en av de tio hetaste spelarna inför draften slutade det med att Kabanov gick först i tredje rundan som 65:a totalt.

Nu satsar den unge supertalangen på en nystart i karriären med Färjestad som hjälp och språngbräda.

”Jag är snäll som en ängel”

Kabanov gjorde 28 poäng på 37 matcher förra säsongen och 20 poäng på 15 matcher i slutspelet.

Hur långt kontrakt han erbjuds av FBK är inte känt än

Kabanov sa så här till Edmonton Journal om sitt rykte:

– Folk tror att jag är djävulen själv, men egentligen är jag snäll som en ängel.

Fadern Sergei Kabanov påstås vara en orsak till strulet.

– Kirill kan inte klandras för något. Det är svårt att hitta en sansad nivå med hans far, sade Kabanovs tidigare agent Ilya Moliver till Sovjetskij Sport.

Från NWT.SE

Lämna en kommentar